ABOUT

Με λένε Χριστίνα. Εκτός από μεταφράστρια & επιμελήτρια, είμαι μια self-confessed foodie γεμάτη όρεξη για τη ζωή και τα ταξίδια –ειδικότερα εκείνα που με ξεναγούν στο βασίλειο της Μνήμης και των Αισθήσεων.
Λατρεύω τη μαγειρική, τη φιλοσοφία, τις εναλλακτικές θεραπείες, τη μεταφυσική -κυρίως την αστρολογία, στην οποία έχω εντρυφήσει τα τελευταία 15 χρόνια- και τη λογοτεχνία- ειδικότερα δε τα βιβλία μαγειρικής, τα οποία και διαβάζω με μεγάλη αφοσίωση, όταν δεν μεταφράζω ή δεν ονειρεύομαι.

Η αγαπημένη μου Ιζαμπέλ Αλιέντε, λέει στο βιβλίο που έγραψε μετά το θάνατο της κόρης της, την Αφροδίτη πως«μετανιώνω για τις δίαιτες, τα νόστιμα φαγητά που έκανα πέρα από φιλαρέσκεια, τόσο όσο λυπάμαι για τις ευκαιρίες να κάνω έρωτα που άφησα να περάσουν, απασχολημένη με εκκρεμότητες ή από πουριτανισμό». Η ωριμότητα παρασύρει την Ιζαμπέλ Αλιέντε στην «αμαρτία», αφού, συμπληρώνοντας τα 50 της χρόνια, άρχισε να σκέφτεται τη σχέση της με το φαγητό και τον ερωτισμό, ή όπως η ίδια λέει : τις «αδυναμίες της σάρκας, που περισσότερο δελεάζουν, αν και, αλίμονο, δεν είναι αυτές που έχω περισσότερο ασκήσει».

Ασπάζομαι τη φιλοσοφία της, και επιθυμώ διακαώς να μην μετανιώσω για όσα δεν κατάφερα να γευτώ ακόμη: εμπειρίες, φαγητά, βιβλία, ταξίδια, μαθήματα, ανθρώπους…

Το φαγητό είναι μέρος της χαράς για τη ζωή, είναι μια γιορτή των αισθήσεων, είναι μαγεία, συνδυάζει κομμάτια θεϊκά αλλά και ταπεινά, συμβάλλοντας έτσι στη «θρέψη»και την ανάπτυξη της διττής φύσης του ανθρώπου.

Είναι η πιο αγνή και άμεση έκφανση της απόλαυσης σ’αυτό τον τρισδιάστατο κόσμο-μετά τον έρωτα. Είναι μια μαγική τελετουργία που παντρεύει συναίσθημα, πρόθεση, ενέργεια και ύλη, για να δημιουργήσει μικρά καθημερινά θαύματα.

Παρ’όλο που η λαιμαργία και ο πόθος είναι μέσα στα 7 θανάσιμα αμαρτήματα-όπως ορίστηκαν από τον στεγνό μικρόκοσμο ενός πουριτανού, καθολικού Πάπα (Γρηγόριος ο Α’)- θα συνεχίσω να αμαρτάνω μέχρι να κλείσω τα μάτια και να περάσω στην επόμενη ενσάρκωση, με μια μικρή στάση, ελπίζω στον Παράδεισο ή ό,τι τέλος πάντων υπάρχει στο afterlife…αν έχω μάθει να τρώω καλά και ν’αγαπώ πολύ, τότε θα φύγω πολύ ευχαριστημένη!

Αν και το μυαλό μου τρέχει με πολλά χιλιόμετρα-πάντα ανήσυχο-προσπαθώ  ν’ απολαμβάνω το φαγητό, τις γεύσεις, το μαγείρεμα που με ξεκουράζει και με ηρεμεί. Πασχίζω να εξελίσσομαι καθημερινά, να μαθαίνω, να προσφέρω και να αγαπώ όσο το δυνατόν περισσότερο.
Φιλοδοξώ λοιπόν να τελειοποιήσω τις γνώσεις μου στη Μαγεία (αν καταφέρω να μετατρέψω και κάποιους βατράχους σε πρίγκηπες θα βολέψω αρκετές φίλες!) και στη Μαγειρική-και οι δυο Υψηλές Τέχνες. Ευτυχώς δεν χρειάζεται σκούπα για τη δεύτερη, αν και έχω προσπαθήσει να βρω την κατάλληλη για την πρώτη…

Welcome to Food Spells!