Παραμονή μιας λαμπρής Πανσελήνου στον άξονα Ιχθύων-Παρθένου στις 22 μοίρες, που επηρεάζει τα μεταβλητά του τελευταίου δεκαημέρου και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες σε αυτά.Ο Ιχθύς λέει ο μύθος, είναι το ζώδιο που περιλαμβάνει όλα τα προηγούμενα 11. Αν σκεφτούμε μάλιστα πως τα 12 ζώδια όπως ορίστηκαν από τους Βαβυλώνιους και τους Σουμέριους αρχικά, λειτουργούν  επί της ουσίας ως αρχέτυπα και δεν αντιστοιχούν απαραίτητα στους αστερισμούς που υπάρχουν στο ηλιακό μας σύστημα, τότε οι Ιχθύες είναι το ζώδιο της Μεταμόρφωσης και της Ενσυναίσθησης, εκείνο που όλα τα χωράει και όλα ενυπάρχουν κάτω από δικό αστρολογικό αποτύπωμα.

images

“Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση.

Albert Einstein, 14.3.1879

Στον απόηχο της πολύ δυνατής Νέας Σελήνης και της Έκλειψης στις 26/2  στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων μια πολύ σημαντική περίοδος ξεκινάει  για τους Ιχθύες και για τα Είμαστε πλέον στο τελευταίο ζώδιο του Ζωδιακού Κύκλου, που περιλαμβάνει χαρακτηριστικά από τα 11 προηγούμενα.

Οι Ιχθύες είναι οι χαμαιλέοντες του ζωδιακού. Η γοητεία τους στο αστρολογικό στερέωμα είναι αναμφισβήτητη. Ονειροπόλοι και γητευτές, δημιουργικοί με ό,τι καταπιαστούν, πολιτικές ιδιοφυΐες και πρωτοπόροι καλλιτέχνες, τραγουδιστές  και ποιητές, Καζανόβες από τους λίγους.

Πάντοτε έτοιμοι να σε συμπονέσουνι, να απαλύνουν τον πόνο σου,να σκουπίσουν το δάκρυ στα μάτια σου αλλά και να σε κοροϊδέψουν ξεδιάντροπα, αν τους είναι απαραίτητο,ή απλώς εύκολο. Δύσκολο να τους προσδιορίσετε ή να τους περιορίσετε, αφού ξεγλιστράνε σαν ψάρια που είναι, κολυμπώντας στη θάλασσα του Υποσυνείδητου, αλλάζοντας συνέχεια χρώματα, βρίσκοντας διεξόδους, δικαιολογίες, οπαδούς και θαυμαστές σε ελάχιστο χρόνο. Αλλάζουν διαθέσεις ανά δευτερόλεπτο αλλά χάνουν και την αίσθηση του χρόνου όταν κάτι πιο Μεγάλο και πιο Υψηλό τους κατακλύζει και τους κυριαρχεί. Το συναίσθημα είναι η δική τους παιδική χαρά, η αλάνα στην οποία παίζουν καθημερινά, χρωματίζοντας με ξυλομπογιές τη ζωή τους κι αυτή των άλλων γύρω τους. Η ακτινοβολούσα συμπονετικότητα και η ανεξάντλητη δοτικότητά τους αναπληρώνουν τα κενά που αφήνει η αναμφισβήτητη τους ικανότητα για παραπλάνηση.

Το ψέμμα & η εξαπάτηση δεν τους είναι απλώς εύκολα-είναι μια προηγμένη μορφή τέχνης για τους Ιχθείς, όπως και η υπόγεια, ήρεμη γοητεία τους και η απαλή,πανέμορφη φωνή τους που μας καλεί όπως οι Σειρήνες…

a9e147c41512f4533a34808a2deb16d4
Ο Ιχθύς έχει καταπληκτικές ικανότητες στην ηθοποιία,είναι έξοχος τραγουδιστής, υπέροχος συγγραφέας, πνευματιστής, μέντιουμ, αποκρυφιστής, αλλά και δεινός χαρτοπαίκτης μαζί με τον φίλο του τον Τοξότη.  Με κυρίαρχο τον Ποσειδώνα, τον πλανήτη των παραισθήσεων και των ψευδαισθήσεων ο Ιχθύς θριαμβεύει: θα γίνει για χάρη σου ο καλύτερος εραστής,ο πιο τρυφερός σύντροφος,αλλά και ο πιο επικίνδυνος εχθρός σου.

Μεταμορφώνεται σε ό,τι θες να έχεις δίπλα σου, γίνεται αυτό που σου λείπει. Χαμογελάει την ώρα που σε προδίδει, ως άλλος Ιούδας, φιλώντάς σε παθιασμένα. Και προχωράει με χάρη, γλυκύτητα, ανωτερότητα και αυτοθυσία στο επόμενο « θύμα» του!

Με τον Κρόνο ακόμη στον Τοξότη, ο οποίος πιέζει τα Μεταβλητά ζώδια του τελευταίου δεκαημέρου σας κάνει ένα ισχυρό τετράγωνο που ρίχνει σκιές στη ζωή σας – επαγγελματική ή προσωπική. Το  2017 χρειαστεί να δουλέψετε σκληρά, να κοπιάσετε πολύ, να οργανωθείτε και αφοσιωθείτε στη δουλειά ώστε ν’αναδείξετε τα προσόντα σας. Θα υπάρξουν πολλές προκλήσεις και δυσκολίες αλλά με σύνεση και πειθαρχία ή άνοδος και η ανταμοιβή δεν θα αργήσουν να έρθουν! Ευτυχώς από  τα μέσα Οκτωβρίου, με την είσοδο του Δία στον παθιασμένο Σκορπιό, που σας κάνει ένα ωραιότατο τρίγωνο,  μία νέα, ευνοϊκή περίοδος έρχεται για σας με νέα πρόσωπα και συνεργασίες που θα μπουν στην ζωή σας για ένα χρόνο. Η καθημερινότητα σας θα γίνει πιο περίπλοκη αλλά και πιο ανταποδοτική, ενώ οι έρωτες και οι σημαντικές καρποφορούν και προχωράν. Τολμήστε να ονειρευτείτε λοιπόν, γιατί τα καλύτερα έπονται!